Pennisetum combineren: Deze 5 planten zijn geschikt!

Pennisetum combineren met andere planten is zeker mogelijk. De populaire tuinplant wordt de laatste jaren steeds vaker aangeplant in tuinen. Meestal als vakbeplanting waarbij deze vaak wordt gecombineerd met verschillende andere grassen of vaste planten.

Ben je op zoek naar planten waarmee de Pennisetum goed te combineren is? In dit artikel worden vijf planten toegelicht die prima te combineren zijn met de Pennisetum.

Pennisetum combineren

Pennisetum combineren

Over de Pennisetum

De Nederlandse naam van Pennisetum is lampenpoetsergras. Deze Nederlandse naam dankt de plant aan zijn bloeiwijze. Aan het einde van de zomer verschijnen er aan de plant bloemaren die erg lijken op een lampenpoetser waarmee vroeger olielampen werden gepoetst.

Het loof van de Pennisetum is groen van kleur. In de herfst verkleurt dit loof naar goudgeel tot een bruine kleur. In voorjaar rond maart/april kun je dit loof weer afknippen en loopt de plant weer opnieuw uit.

De pennisetum is een vrij makkelijke plant. Wanneer je voldoende planten op een vierkante meter plant, kan een border dichtgroeien. Het voordeel hiervan is dat er weinig onkruid tussen de pennisetum groeit. Aangeraden wordt om ongeveer 5 tot 7 planten per vierkante meter te planten.

Soorten pennisetum

De pennisetum bestaat uit meerdere variëteiten. De bekendste soorten worden onderstaand toegelicht.

Pennisetum alopecurioides ‘Hameln’

De Pennisetum alopecurioides ‘Hameln’ wordt ongeveer 60 tot 70 centimeter hoog. Op een plek waar de beplanting wat hoger mag groeien, staat deze plant op de ideale plaats.

Pennisetum alopecurioides ‘Little Bunny’

De Pennisetum alopecuriodes ‘Little Bunny’ is de dwergvorm van de Pennistum alopecurioides. Deze plant wordt ongeveer 30 centimeter hoog.

Pennisetum combineren

Pennisetum combineren is zeker mogelijk!  Vijf planten waarmee de Pennisetum goed te combineren is, worden onderstaand toegelicht. Weet jij nog een plantensoort dat goed combineert met de Pennisetum? Laat een reactie achter!

Verbena bonariensis – Ijzerhard

De Verbena bonariensis is een laatbloeiende zomerplant. De plant staat bekend om zijn lange dunne vierkante stengel met aan het uiteinde een paarse schermbloem.

De bloeitijd van de Verbena begint eind juli en eindigt rond oktober.  De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 150 centimeter. Vaak zie je ook dat de plant niet veel hoger wordt dan 100 centimeter. Vanwege zijn lengte kan hij boven de Pennisetum uitsteken. Dit ziet er erg mooi uit!

De Verbena wordt regelmatig in groepen aangeplant tussen de Pennisetum. Als beide planten tegelijk in bloei staan geeft dit een erg mooi effect.

Meer weten over de Verbena bonariensis? Lees hier ons artikel over deze plant.

Echinacea  – Zonnehoed

De Echinacea purpurea is een echte zomerbloeier. In veel vaste planten borders zie je de Echinacea ook terugkomen. De hoogte die plant bereikt is ongeveer 60 tot 100 centimeter.

De Echinacea purpurea heb je in meerdere variëteiten. Zo heb je variëteiten die wit, rood, roze of geel bloeien.
Meer weten over de Echinacea purpurea? In dit artikel geven we informatie over de verzorging en het kopen van de Echinacea.

Anemone – Herfstanemoon

De Anemone is een echte herfstbloeier. Net als de Echinacea heb je deze plant in meerdere kleuren. Veel voorkomende kleuren zijn wit, roze en paars.
Veel toegepaste soorten in combinatie met de Pennisetum zijn:

Alchemilla mollis – Vrouwenmantel

De Alchemilla mollis is een plant die sierwaarde geeft door zijn bloei en door zijn blad. Op het eerste gezicht is het blad van de Alchemilla mollis niet heel bijzonder. Maar als je in de ochtend het blad beter bekijkt, zie je dat er water druppels op blijven liggen. Dit is een erg mooi gezicht.

De Alchemillia is een vaste plant die een hoogte kan bereiken van ongeveer 40 centimeter. In de maanden mei en juni bloeit de plant met gele bloemen. Wanneer de plant is uitgebloeid, kun je de plant tot bij de grond afknippen. De plant loopt opnieuw uit en zal opnieuw bloeien. Hierdoor beleef je veel plezier aan deze plant.

In combinatie met de Pennisetum is het aan te raden om de Alchemilla rondom de Pennisetum te planten.

Nepeta – Kattenkruid

De Nepeta is een langbloeiende vaste plant. Deze plant heb je in verschillende variëteiten. Je hebt variëteiten die wat lager blijven (30 centimeter) maar ook die wat hoger worden (60 centimeter). De bloemkleur van deze plant is blauw/paars.

Net als de Alchemilla mollis kun je van deze plant lang plezier hebben. Snoei je na de bloei de uitgebloeide bloemen weg dan begint deze enkele weken later weer te bloeien. De plant bloeit in de zomer en najaar.

Online planten kopen

Wil je graag planten combineren met de Pennisetum dan hoef je niet meer naar het tuincentrum te rijden om de planten te kopen. Tegenwoordig is het online kopen van plant steeds meer in opmars. De bestelde planten worden dan binnen enkele dagen bij je thuis geleverd.

De planten die bovenstaand zijn toegelicht, kunnen zelfs per pakketpost in Nederland en België bij je thuis worden geleverd. Een goed verpakte doos zorgt ervoor dat de planten niet beschadigen.

Heb je grotere bestellingen of grote formaat planten dan wordt je bestelling meestal met een vrachtwagen thuis geleverd door een bezorgdienst.

Tuinplant.nl is een webshop met het grootste aanbod van bomen en planten. Ben je op zoek naar planten bekijk dan eens de webshop van Tuinplant.nl
Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

Meer tuintips ontvangen? 

Ontvang nu het tijdschrift Tuinseizoen en profiteer van de actie (ruim 40% korting op de winkelprijs). Ook een leuk idee om dit iemand cadeau te doen!

Andere bekeken ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je naam en e-mailadres zijn vereist.