Pissebedden in moestuin: Wat kun je tegen doen?

Pissebedden in de moestuinHeb je last van pissebedden in de moestuin? In dit artikel vertel ik je of het bestrijden van pissebedden in de moestuin noodzakelijk is en hoe je dit het best kunt aanpakken als je van de pissebedden af wilt raken.

Pissebedden komen vaak voor in vochtige omgevingen, zoals onder boomstammen, bloempotten, tegels en onder rottend materiaal. Pissebedden kunnen ook in de moestuin voorkomen en schade aanrichten aan planten. Schade aan je planten, krijg je meestal niet wanneer er enkele pissebedden in je moestuin rondlopen. Wanneer ze in grote getalen aanwezig zijn, kunnen ze wel voor beschadigingen aan je planten zorgen.

Bekijk hier de beste oplossing!

Hoe pissebedden overlast herkennen in de moestuin?

Pissebedden houden graag van een vochtige omgeving. Heb je in de moestuin houtsnippers, boomschors of cacaodoppen liggen dan is dit een ideale plek voor de pissebedden. Deze producten rotten langzaam als ze in je tuin liggen. In combinatie met warmte en vocht is dit de perfecte plek voor pissebedden. Toch hoeven niet altijd houtsnippers, boomschors of cacaodoppen in je tuin aanwezig te zijn als je te maken hebt met een pissebeddenplaag.

Wanneer pissebedden in grote getalen aanwezig zijn in je tuin, is de kans groot dat ze zich aan je planten gaan vergrijpen. Ze kunnen aan bladeren gaan vreten wat zorgt voor schade aan de planten. De vraatschade richt zich voornamelijk op jonge planten, fruit en aardbeien.

Veel mensen hebben niet in de gaten dat pissebedden schade veroorzaken aan moestuinplanten. Vaak wordt gedacht dat beschadigingen aan de planten wordt veroorzaakt door slakken. Wanneer je goed kijkt naar je planten kijkt, zie je wellicht dat de schade wordt veroorzaakt door pissebedden omdat op dat moment aan het blad vreten.

Is het bestrijden van pissebedden noodzakelijk?

In eerste instantie is het niet nodig om pissebedden in je moestuin te bestrijden wanneer ze geen schade aanrichten. Wanneer ze wel je planten te lijf gaan, kun je maatregelen treffen om de pissebedden te bestrijden.

Doe dit wel op een biologische manier en ga niet met chemische middelen aan de slag. Een biologische bestrijding is beter voor de moestuin en het richt hierdoor geen schade aan voor andere nuttige insecten. Bovendien kun je gewassen die in de moestuin staan gewoon blijven eten.

Wat kun je het beste doen tegen pissebedden in de moestuin?

Een biologische manier die je kunt toepassen, is het plaatsen van een aaltjesval tegen pissebedden.

Wat is een aaltjesval?

Een aaltjesval is een val waarin je aas kunt aanbrengen om pissebedden te lokken. De pissebedden kunnen de val bereiken door de openingen. Een pissebedval is een klein doosje van ongeveer 10 x 12 centimeter die je in de (moes)tuin kunt plaatsen.

Hoe werkt een aaltjesval voor pissebedden?

Wanneer pissebedden in de val terecht komen worden ze door de aaltjes geïnfecteerd. Dit zorgt er voor dat de pissebedden sterven.

Bij het bestellen van een aaltjesval wordt een zakje met bladeren en aaltjes geleverd. Deze breng je aan in de val waarna je deze sluit. Vervolgens plaats je de val vlakbij een locatie waar de pissebedden zich bevinden.

Waar je even rekening mee moet houden, is dat de val pas werkt bij een dag temperatuur van 12 graden Celsius.

Wat is het effect?

Het effect van het plaatsen van een pissebeddenval is dat de pissebedden na 14 dagen grotendeels verdwenen zijn. Biogroei, de verkoper van deze val geeft aan dit zelfs na 14 dagen 80 tot 100% is.

Is een pissebeddenval schadelijk?

Nee, gelukkig is een pissebeddenval niet schadelijk voor mensen, (huis)dieren en planten. Met het plaatsen van een pissebeddenval kun je de gewassen in je moestuin gewoon blijven eten. De val is volledig biologisch.

Wat kost een aaltjes val?

Een pissebeddenval kost ongeveer 17 euro per val als je de val bij Biogroei koopt. Biogroei is één van de grootste webshops voor het bestellen van biologische tuinproducten. Voor veel plagen in de tuin hebben ze een biologische oplossing om van het probleem af te komen.

Biogroei staat bekend om zijn snelle levering tegen lage verzendkosten. Met een duidelijke bijgeleverde handleiding weet je precies hoe je de val moet plaatsen.

Bestel direct!
Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>