Snoeischaar voor hoge bomen: Deze hulpmiddelen zijn geschikt!

Snoeischaar voor hoge bomenBen jij op zoek naar een snoeischaar voor hoge bomen? In dit artikel licht ik enkele hulpmiddelen aan je toe die goed van pas komen tijdens het snoeien van hoge bomen. Wanneer je zelf een hoge boom gaat snoeien, dan kun je er voor kiezen om in de boom te klimmen of de boom vanaf de grond te snoeien. Laatst genoemde optie is een stuk veiliger en handig wanneer je de juiste hulpmiddelen hebt.

Welke snoeischaar voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van de boom. Het is goed om vooraf in te kunnen schatten hoe dik de takken zijn die je gaat snoeien en hoe hoog de boom is. Enkele aandachtspunten waar je vooraf rekening mee moet houden, hebben we voor je op een rijtje gezet.

Verder wordt in dit artikel duidelijk wat een snoeischaar voor hoge bomen ongeveer kost, waar je deze kunt kopen en welke veiligheidsmaatregelen je moet nemen als je gaat snoeien.

Wat voor snoeischaren zijn er precies?

Voor hoge bomen zijn er verschillende hulpmiddelen die het snoeien een stuk makkelijker maken. De meest handige gereedschappen zijn een telescopische takkenschaar of telescopische takkenzaag. Veel boomverzorgers gebruiken ook deze hulpmiddelen om takken uit bomen te snoeien.

Toch is het niet altijd mogelijk om met deze hulpmiddelen een boom te snoeien en is het handiger om een hoogwerker in te zetten of een professionele boomverzorger in te huren.

Onderstaand licht ik enkele gereedschappen aan je toe die handig zijn om hoge bomen te snoeien.

Telescopische takkenschaar

Een telescopische takkenschaar is een takkenschaar op steel die je in hoogte kan verstellen. Met deze takkenschaar kun je lage bomen snoeien, maar ook bomen die wat hoger zijn. Waar je rekening mee moet houden, is dat je met een telescopische takkenschaar alleen dunne takken kunt snoeien.

De takkenschaar beschikt over een bek die je in een tak kunt plaatsen. Wanneer je aan een touw trekt, sluit de bek waardoor de tak wordt geknipt. Met een takkenschaar kun je takken met ongeveer een doorsnede van 4 centimeter snoeien. Let op, dit kan per takkenschaar verschillen.

Een telescopische takkenschaar is handig voor vormsnoei bij bomen. Heb je een brede haag in je tuin staan waar je niet helemaal bij kunt, ook hier is een telescopische takkenschaar voor geschikt.

Telescopische takkenzaag

Een telescopische takkenzaag is verstelbaar in hoogte en is vooral geschikt om wat dikkere takken te snoeien die je met een takkenschaar niet kunt snoeien. Een takkenzaag is handig omdat je niet in de boom hoeft te klimmen en geen ladder nodig hebt. Dit werkt een stuk veiliger!

Waar je bij een telescopische takkenschaar aan een touwtje moet trekken om de bek te sluiten, maak je met de telescopische takkenzaag een zaagbeweging.

Beste snoeischaar voor hoge bomen

Onderstaand hebben we een selectie gemaakt van de beste snoeischaren voor het snoeien van hogen bomen.

WOLF-Garten boomschaar

De WOLF-Garten boomschaar is een perfecte snoeischaar voor het snoeien van dunne takken op hoogte. De boomschaar beschikt over een papegaaienbek waarmee je takken kunt snoeien. Het voordeel van deze snoeischaar is dat de snijkop 180 graden verstelbaar is. Hierdoor kun je vele takken eenvoudig bereiken.

De maximale takdoorsnede is 32 millimeter en de snoeihoogte is ongeveer 3,50 meter. Er zijn mensen die deze snoeischaar ook gebruiken bij het snoeien van leibomen, zodat ze niet op een ladder hoeven te staan.

Snoeischaar voor hoge bomen

Bestel direct!

Draper Tools snoeizaag en snoeischaar

Een handige snoeischaar is deze snoeischaar van het merk Draper Tools. De snoeischaar is licht van gewicht en is uitschuifbaar van 1,37 tot 2,5 meter. Als je de draaghoogte bij de maximale lengte optelt, bereik je met deze snoeischaar een hoogte van ongeveer 3,5 meter.

Wat erg handig is aan deze snoeischaar is dat deze over een snoeischaar en zaagblad beschikt, Hierdoor kun je dunne takjes knippen met de snoeischaar en dikke takken zagen met het zaagblad.

De snoeischaar is eenvoudig te bedienen met een touw en knipt takken door met een doorsnede tot 32 mm.

Snoeischaar voor hoge bomen

Bestel direct!

Silverline Telescopische snoeizaag

Ben je op zoek naar een snoeizaag? De snoeizaag van het merk Silverline is een stevige snoeizaag. De steel is telescopisch en te verlengen van 1,5 tot 2,5 meter. Hiermee kun je perfect bij de hoge takken in de boom.

Het zaagblad is groot, waardoor je zonder al te veel moeite grote takken door kunt zagen. Gebruikers die de zaag hebben aangekocht, geven aan dat deze een goede grip heeft en dat je in korte tijd diverse grote takken door kunt zagen, zonder het gebruik van een ladder of in de boom te klimmen.  Lees hier alle reviews!

Snoeischaar voor hoge bomen

Bestel direct!

Waar moet de snoeischaar aan voldoen?

Vóór je een snoeischaar voor hoge bomen aan gaat schaffen, zijn enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Dit voorkomt achteraf dat de snoeischaar niet aan je wensen voldoet. Onderstaand heb ik enkele aandachtspunten voor je weergegeven waar je tijdens het aanschaffen van een snoeischaar rekening mee kunt houden.

Hoogte

Allereerst is de bereikbare hoogte van de snoeischaar iets om rekening mee te houden. Snoeischaren voor hoge bomen heb je in allerlei maten. Sommige gaan tot een hoogte van 2,5 meter en er zijn snoeischaren bij waarmee je een hoogte van meer dan 4 meter kunt bereiken.

Voor je een snoeischaar gaat aanschaffen, is het goed om te weten hoe hoog de snoeischaar moet zijn. Heb je nog een jonge boom in de tuin, houdt er dan rekening mee dat deze in de toekomst nog hoger kan worden.

Telescopisch

Ik raad je aan om altijd een telescopische snoeischaar aan te schaffen. Er zijn snoeischaren die niet in hoogte verstelbaar zijn. Je bereikt hiermee maar een beperkte hoogte. Ondanks dat een telescopische snoeischaar erg lang kan zijn, is deze volledig ingeschoven vaak niet veel groter dan 2 meter. Hierdoor is de snoeischaar eenvoudig op te bergen en neemt deze weinig ruimte in.

Zagen en/of knippen

Zoals eerder al toegelicht, is het goed om er over na te denken of je een snoeischaar wilt die alleen maar kan knippen of dat een takkenzaag die dikkere takken kan zagen misschien ook wel handig is. Goed om te weten, is dat er snoeischaren zijn die over beide functies beschikken.

Voor veel mensen is dit erg interessant omdat ze op deze manier maar één telescopische steel hoeven aan te schaffen. Dit bespaart geld en ruimte!

Beoordelingen

Wat je vóór de aanschaf ook nog zou kunnen doen, is de beoordelingen checken over de betreffende snoeischaar die je op het oog hebt. Op internet zijn snoeischaren te zien die door gebruikers hoog in kwaliteit worden beoordeeld. Echter zijn er ook snoeischaren die een lage beoordeling krijgen.

Een platform waar je de beoordelingen van snoeischaren goed kunt vergelijken is bijvoorbeeld bol.com. Veel kopers laten hier een review achter.

Veiligheidsmaatregelen snoeien hoge bomen

Het snoeien met een telescopische takkenschaar is misschien een stuk veiliger dan wanneer je in de boom klimt. Echter blijft het toch altijd uitkijken als je bomen gaat snoeien. Takken kunnen enkele meters omlaag vallen, waardoor dit erg hard kan aankomen.

Om te voorkomen dat takken op je hoofd vallen, kun je een veiligheidshelm dragen. Wanneer je met een takkenzaag gaat zagen, vind ik het ook altijd prettig om een veiligheidsbril te dragen. Bij het zagen, kijk je vaak omhoog waardoor je het omlaag vallend zaagsel in je ogen krijgt. Een veiligheidsbril of een vizier voorkomt of beperkt dit.

Deze helm met vizier van het merk Einhell is geschikt voor het snoeien van bomen en beschikt tevens over gehoorbescherming.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een snoeischaar om hoge bomen te snoeien varieert gemiddeld tussen de 40 en 400 euro. De prijs is afhankelijk van de kwaliteit en het merk van de snoeischaar / takkenzaag. Over het algemeen is een takkenzaag duurder dan een snoeischaar. Als het om takenzagen gaat, is het merk ‘Silky’ een bekend merk. In prijs is deze zaag misschien duurder dan de wat bekende merken, maar de kwaliteit is zeer goed.

Voor hobbymatig gebruik is een goedkopere takkenzaag of snoeischaar voldoende. Enkele goede merken zijn:

  • Silverline
  • Gardena
  • WOLF-Garten

Waar kopen?

Een snoeischaar voor hoge bomen kun je aanschaffen bij Welkoop of in diverse tuincentrums. Online bestellen kan natuurlijk ook. Een platform waar veel snoeischaren worden verkocht is bol.om. Het voordeel van bol.com is dat het assortiment hier erg groot is en dat je prijs en kwaliteit makkelijk met elkaar kunt vergelijken. Bovendien laten veel gebruikers een beoordeling achter, waardoor je kunt zien wat andere van de snoeischaar vinden.

Bekijk het aanbod op bol.com!
Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>