Tuinen van Appeltern korting: Bespaar tot wel 10 euro!

Korting op de Tuinen van Appeltern? Dat is zeker mogelijk! Kun jij nog wat inspiratie voor je tuin gebruiken of ben je toe aan een dagje weg? Bij de Tuinen van Appeltern is genoeg te zien en te beleven voor jong en oud. Ben je op zoek naar nieuwe sierbestrating, beplanting of andere tuinmaterialen? Na een bezoek aan de Tuinen van Appeltern neem je veel nieuwe ideeën mee naar huis.

Wil je weten wat er allemaal te beleven is bij de Tuinen van Appeltern en wil je weten hoe je kunt profiteren van de hoge kortingen? Lees dan dit artikel!

Tuinen van Appeltern

Voorbeeldtuin

Wat is de Tuinen van Appeltern

De Tuinen van Appeltern is een tuininspiratiepark van 22 hectare groot met wel 200 verschillende tuinen. Van Engelse tuinen tot Japanse tuinen of van onderhoudsvriendelijke tot kindvriendelijke tuinen. Je vindt alle soorten tuinen bij de Tuinen van Appeltern.

In de ruim 200 tuinen kun je genieten van allerlei kleuren en geuren. Het park is erop gericht om zelf inspiratie op te doen voor je tuin. Zo is bijvoorbeeld op een informatiebordje te lezen welke materialen of beplantingen zijn gebruikt in de tuinen.

Naast het bezoeken van de tuinen, kun je ook even tot rust komen in verschillende restaurants in het park. Hier kun je lekker eten en drinken en je inspiratie even laten bezinken.

Voor kinderen is er ook genoeg te beleven. Ze kunnen ravotten in het park en het ‘natuurlijk spelen’ ontdekken. Het ‘natuurlijk spelen’ gedeelte is met een vlot over het water te bereiken. Voor kinderen is dit een hele belevenis.

Voorbeeld tuinen

Het inspiratiepark heeft ruim 200 voorbeeldtuinen. Hieronder enkele voorbeeldtuinen die je in het park tegenkomt.

  • Cottagetuin
  • Vormbomen tuin
  • Schaduwtuin
  • Leeftuin
  • Schanskorftuin
  • Bourgondische tuin

Als je de Tuinen van Appeltern bezoekt, kunnen wij je als tip meegeven om veel foto’s te maken van gebruikte materialen en beplantingen die je interessant vindt. Zo kun je ze thuis nog eens bekijken en misschien wel toepassen in jouw tuin.

Openingstijden

Het park is jaarlijks iedere dag geopend van maart t/m half november. In de maanden maart, oktober en (half) november is het park geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. In april t/m september is het park geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Van 13 november t/m 5 januari vindt het evenement PUUR Appeltern plaats. Dit evenement geeft invulling aan het winterseizoen. De openingstijden zijn dan 12.00 tot 17.00 uur. Het park is in deze periode gedeeltelijk geopend.

Route

Het park is prima te bereiken met de auto en openbaar vervoer.

Auto

De tuinen liggen zoals de naam het al zegt in Appeltern. Dit plaatsje ligt in de buurt van Oss, Nijmegen en Tiel.  Kom je met de auto? Voer dan het adres Walstraat 2a 6629 AD Appeltern in je navigatiesysteem. Je komt dan uit op de parkeerplaats van het park.

Sommige navigatiesystemen geven bij de poort van ‘accommodatie Wintertuin’ aan dat je de bestemming hebt bereikt. Wanneer dit  het geval is, kun je 200 meter doorrijden, waarna je bij de parkeerplaatsen uitkomt.

Op de parkeerplaats is voldoende ruimte om te parkeren. Bij een parkbezoek betaal je 3,00 euro parkeerkosten.

Bus en Trein

Het park is te bereiken met de bus welke voor de deur van het park stopt. Het dichtstbijzijnde treinstation is Tiel. Vanuit Tiel kun je met de bus naar het park komen. Voor reisinformatie kun je het beste even kijken op de website van 9292.nl

Plantenmarkt

Op het park is ook een speciale ‘plantenmarkt’. Hier worden planten aangeboden die in de inspiratietuinen staan. Meestal worden er soorten aangeboden die momenteel in bloei staan of planten die erg gewild zijn.

Heb je een leuke plant gezien in één van de tuinen? Wellicht dat je deze dan direct kunt kopen. Zo niet dan zou je plant eens kunnen opzoeken in een tuincentrum of een online plantenwebshop. Diverse plantenwebshops hebben een groot assortiment planten en kunnen deze binnen enkele dagen bij jou thuis zorgen.

Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

Tuinen van Appeltern korting

Wil je graag naar de Tuinen van Appeltern? Profiteer dan van de korting. Via de onderstaande link kun je tot wel 10 euro besparen op entreetickets.

Bestel hier tickets met korting

 

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>