Tuinkussens beschermen tegen muizen: Dit zijn de 3 beste tips!

Wil je dat je tuinkussen beschadigen? In dit artikel vertel ik je aan de hand van enkele tips hoe je de beste tuinkussens kunt beschermen tegen muizen.

Zodra het buiten lekker weer begint te worden, halen veel mensen hun tuinkussens weer naar buiten. Het is erg balen als je op dat moment achterkomt dat muizen gaten in je tuinkussen hebben gemaakt. Dit betekent in de meeste gevallen dat je weer op zoek moet naar nieuwe tuinkussens.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om je tuinkussens te beschermen tegen muizen. Na het lezen van dit artikel weet je wat de beste manieren zijn en wat voor jou wellicht de meest geschikte zijn.

Waarom tuinkussens beschermen tegen muizen?

In de wintermaanden wanneer het buiten koud is, zoeken veel muizen een warme plekje op. In veel gevallen is dit een schuur, tuinhuis van garage waar je ook je tuinkussen hebt opgeborgen.

Als je eenmaal muizen in je garage hebt, dan zie je je naast de keutels ook vaak muizenvraat. Ze vreten aan kartonnen dozijn, hout en zelfs elektriciteitsdraden. Ook tuinkussens zijn bij muizen erg geliefd. Ze knagen er maar al te graag een gat in en kunnen hier zelfs een nest in bouwen. Hier is het juist lekker warm.

Het is erg onhygiënisch als muizen aan je tuinkussen hebben gezeten. Naast vraat kunnen ze ook vlekken veroorzaken.

Beste manieren om te beschermen

Er zijn een aantal manieren om tuinkussen tegen muizen te beschermen. Vertel me de beste manieren.

Opbergen in je woning

Een van de manieren is om de tuinkussens op te bergen in je woning. In de meeste gevallen is dit een ruimte waar geen muizen aanwezig zijn. Voor de tuinkussens is dit een ideale plek omdat het hier niet vochtig is.

Het grote nadeel is dat tuinkussens veel plek innemen. In veel woningen is onvoldoende ruimte voor alle tuinkussens op te bergen.

Opbergtas

Een andere manier die veel wordt gebruikt om tuinkussens op te bergen, is door een opbergtas te gebruiken. Een opbergtas heeft voldoende ruimte voor meerdere kussens en is meestal met een rits afsluitbaar. Veel opbergtassen zijn (spat)waterdicht waardoor de tuinkussens niet nat worden.

Veel mensen gebruiken een opbergtas om het kussen direct op bergen te gebruiken. Op deze manier zorg je voor dat de kussens niet nat regenen.

Een opbergtas meestal uit hengsels waardoor de tas goed hanteerbaar is. Zo kun je de tas eenvoudig vervoeren.

Het probleem bij een opbergtas is dat muizen ook hier een gat in kunnen knagen. Een oplossing is om muizengif in en rond de tas aan te brengen. Dit kan door de strooien van deze korrels. Bij de strooien van de korrels moet je zorgen voor huisdieren en kinderen hier niet in de buurt kunnen komen.

Lijkt een opbergtas voor jou de gewenste oplossing, dan kun je ervoor kiezen om een grote opbergtas te nemen waar alles in kan. Je kunt ook kiezen voor meerdere kleinere opbergtassen. Het voordeel van een kleine opbergtas is dat deze beter hanteerbaar is.

Tuinkussen beschermen tegen muizen

Bestel direct!

Opbergbox voor tuinkussens

Een manier die ook veel wordt gebruikt om tuinkussens te beschermen is een opbergbox. Een opbergbox is meestal van kunststof van hout en is de ideale manier om tuinkussens op te bergen.

In veel gevallen is een opbergbox waterdicht en beschikt over een deksel, waar je de doos volledig af kunt sluiten. Om te voorkomen dat muizen in de doos komen, kun je je in de doos en rondom de doos muizenkorrels strooien.

Een opbergbox kan in een garage geplaatst worden. Heb je hier te weinig ruimte dan is het ook mogelijk om een opbergbox buiten in de tuin te plaatsen. Laat er wel op dat deze volledige waterdicht is.

Er zijn opbergboxen die naast de functie van opbergen ook een zitfunctie hebben. De opbergbox is ook nog eens als tuinbank te gebruiken. Ideaal als je een kleine tuin hebt en de ruimte optimaal wilt benutten.

Tuinkussen beschermen tegen muizen

Bestel direct!

Waarom het opbergen van tuinkussens aan te raden is

Er zijn verschillende redenen om tuinkussens na gebruik op te bergen. Onderstaand licht ik de meest voorkomende redenen waarom de opbergen van tuinkussens is aan te raden.

Voorkomen dat katten er op gaan zitten

Woon je in een buurt met veel loslopende katten, dan weten de katten je tuinkussens wel te vinden als je deze ’s nachts in je stoel of bank laat liggen. Het gevolg is dat er meestal kattenharen op de tuinkussen achterblijven, waardoor het ook in je kleren gaat zitten als je op de kussens plaatsneemt.

Bovendien kunnen katten beschadigingen aanbrengen op de tuinkussens. Hierbij kun je denken aan beschadigingen als gevolg van de scherpe nagels van een kat. Het kan ook zijn dat een kat gaat braken op jouw kussen, waardoor er vlekken in de kussens ontstaan.

Om katten op de tuinkussens te voorkomen, is het aan te raden om de tuinkussens na gebruik op te bergen. Er zijn ook andere manieren om katten op tuinkussens te voorkomen. In het artikel ‘katten op tuinkussens voorkomen’ geef ik je enkele handige tips.

Voorkomen dat het vies en nat wordt

Wanneer je tuinkussens op de stoelen laat liggen, is de kans groter dat de tuinkussens vies en nat worden. Sommige tuinkussens zijn lastig schoon te maken, waardoor het jammer is als de tuinkussens vies worden. Om te voorkomen dat de tuinkussens vies en nat worden, is het aan te raden om ze na gebruik op te bergen.

Voorkomen verkleuring van de tuinkussens

Laat je tuinkussens vaak en langdurig in de zon liggen, dan kunnen de tuinkussens verkleuren. Wanneer je van de tuinkussens geen gebruik maakt op hete zomerdagen, is het aan te raden om de tuinkussens op te bergen. Op deze manier blijven ze langer mooi.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>