Velda Garden protector houdt reigers en katten uit de buurt

Last van reigers en/of katten die je vissen uit de vijver wegroven? Met een Velda Garden protector is dit verleden tijd. Het product is eenvoudig te plaatsen en houdt door middel van een elektrisch schokje ongewenste bezoekers op afstand. Hierdoor kun je zonder zorgen weer genieten van je vissen in de vijver.

Velda Garden protector

Velda Garden protector

Werking Velda Garden protector

De Velda Garden protector is een beschermer voor de tuin tegen ongewenste dieren, zoals reigers en/of katten. De set bevat twee schrikdraden van 40 meter die een elektrisch schokje geven wanneer een dier in aanraking komt met het schrikdraad. Een dier schrikt hiervan, waardoor ze uit de buurt blijven. Het elektrisch schokje (laag impuls) is niet verstelbaar in stroomsterkte. Hierdoor is het schokje niet gevaarlijk voor kinderen wanneer ze hiermee in aanraking komen.

Inhoud doos

1 transformator
10 metalen isolatoren
10 schroef isolatoren
80 meter schrikdraad
5 meter pulsdraad
5 meter aardedraad
1 metalen aardpen
1 zakje met connectoren en bevestigingsschroeven

Waar kan ik de Velda Garden protector nog meer plaatsen?

Naast dat de Velda Garden protector rondom een vijver kan worden geplaatst, is het mogelijk om de protector op andere locaties in de tuin te plaatsen.

Schutting of muur

De Velda Garden protector is te plaatsen tegen een schutting of muur. De geleiding tegen een stenen heeft geen negatieve invloed. Het plaatsen tegen een schutting of muur is prima oplossing om katten uit de buurt tegen te houden of om je eigen kat in de tuin te houden.  Wanneer je een Velda protector op een schutting wilt monteren, kun je het beste kiezen voor de Velda Pond protector. Deze heeft andere pennen om de protector te monteren.

Volière

De meeste katten zijn dol op vogels. Ook op vogels in een volière. Een kat kan er voor zorgen dat vogels in paniek raken, waardoor ze tegen allerlei obstakels aan kunnen vliegen. Door het plaatsen van de Velda Garden protector rond om de volière blijven katten en andere ongewenste dieren uit de buurt.

Dakterras

De Velda Garden protector is niet te plaatsen op een dakterras i.v.m. de aardpin die contact moet maken met de grond.

Installeren

Bij het installeren is het verstandig om de transformator op een droge plaats te hangen. Een geschikte locatie is een afdakje, tuinhuis of schuurtje. De transformator kun je bevestigen met bijgeleverde schroeven. Vervolgens kun je de aardpin in de grond aanbrengen. Zorg ervoor dat de aardpen ongeveer 2 centimeter boven de grond uitsteekt.  De groene aardedraad kun je nu in de connector van de transformator klemmen en aan de aardpin bevestigen.

Wanneer je dit hebt gedaan, kan met behulp van de isolatoren de omheining worden geplaatst. De isolatoren kun je het beste in 2 rijen ongeveer 15 cm boven elkaar en maximaal 3 meter uit elkaar plaatsen. Zorg dat de draden strak zijn gespannen en geen contact hebben met de beplanting in de tuin.  De rode impulsdraad kun je nu bevestigen in de rode connector van de transformatoren en het andere uiteinde van de draad met een bijgeleverde aansluitklem aan de bovenste schrikdraad.

Door de stekker in het stopcontact te doen gaat er een LED lampje branden op de transformator. Hierdoor kun je zien dat de installatie met succes is voltooid.

Uitschakelen Velda Garden protector

Het is belangrijk om kinderen erop te attenderen als de protector in werken is. Bij spelende kinderen is het verstandig om de protector uit te schakelen. Dit geldt ook wanneer je in de tuin aan het werken bent. Vergeet de Velda Garden protector niet weer aan te zetten.

Garantie

Op het product zit een garantie van 24 maanden bij correct functioneren van het apparaat. Vergeet niet om de aankoopbon te bewaren.

Reiger en/of katten verjagen met waterstraal

Een ander alternatief om reigers en/of katten te verjagen rondom de vijver is met behulp van een waterstraal. De verjager spuit een waterstraal indien een reiger of kat in de buurt van de verjager komt. Het dier wordt gedetecteerd door een bewegingsdetector en de verjager spuit vervolgens enkele seconde een waterstraal. Een reiger of een kat schrikt hiervan, waardoor hij de omgeving verlaat.  Het is een prima hulpmiddel om ongewenste bezoekers te verjagen. Toch zijn er een aantal nadelen.

Veel verjagers werken op batterij. Wanneer de batterij leeg raakt en het wordt te laat opgemerkt, dan kan het zijn dat er helaas al vissen uit de vijver zijn weggehaald door een reiger of kat. De bewegingsdetector kan ook bewegingen van mensen detecteren. Wanneer iemand langs de bewegingsdetector loopt, gaat er een waterstraal af. Mensen kunnen hierdoor nat gespoten worden.

Meer tuintips ontvangen? 

Ontvang nu het tijdschrift Tuinseizoen en profiteer van de actie (ruim 40% korting op de winkelprijs). Ook een leuk idee om dit iemand cadeau te doen!

Thijs
 

Hoi, ik ben Thijs en heb +10 jaar ervaring als hovenier. Met behulp van mijn tips probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

>