Verhakselaar kopen? De beste koop vind je hier!

Als je op deze pagina terecht bent gekomen is de kans groot dat jij eraan zit te denken om een verhakselaar / houtversnipperaar te kopen om jouw tuinafval te versnipperen.

Waarschijnlijk ben je nog op zoek naar welke verhakselaar het meest geschikt is. Wil je een elektrische verhakselaar of toch een verhakselaar op benzine?

Welke verhakselaar het meest voor jou geschikt is, lees je hieronder!

Verhakselaar kopen

Verhakselaar

Waarom een verhakselaar?

Wie een tuin heeft, weet dat regelmatig snoeien belangrijk is om bomen en planten in goede conditie te houden. Snoeien zorgt voor meer licht en voor sommige planten ook een mooiere bloei. Na een dag flink snoeien blijft er vaak nog een grote klus over, namelijk het opruimen van het tuinafval.

Het opruimen van het tuinafval kost veel tijd. Bovendien neemt het tuinafval veel ruimte in beslag op de aanhangwagen, opslagplaats of in een container. Door het versnipperen van het tuinafval houd je minder afval over.

Met een verhakselaar kun je allerlei soorten tuinafval versnipperen. Denk hierbij aan gras, blad en takken. Een goede reden om tuinafval te versnipperen is om natuurlijke compost te maken. Het compost kun je vervolgens in de tuin gebruiken voor een betere bodemstructuur.

Een verhakselaar wordt ook vaak gebruikt om het tuinafval te verminderen, waardoor er meer tuinafval in de container kan. Hierdoor hoef je minder snel je tuinafval af te voeren naar bijvoorbeeld een milieustraat of groenrecycling.

Verhakselaar kopen: Welke verhakselaar past bij mij?

Voor dat je een verhakselaar gaat kopen moet je jezelf een aantal dingen afvragen. Zo is het belangrijk om na te gaan wat je precies wilt versnipperen.

Wil je zacht materiaal zoals plantenresten en bladeren versnipperen, takken met een doorsnede tot 35mm of juist dikkere takken met een doorsnede groter dan 35mm. Wil je dikkere takken versnipperen dan heb je een zwaardere machine nodig. Meestal zijn deze machines ook wat duurder.

Verder is het belangrijk om na te gaan of je een elektrische verhakselaar wilt of een verhakselaar op benzine. Wanneer je een elektrische verhakselaar wilt, moet er wel een stroomvoorziening aanwezig zijn.

Verschillen elektrische verhakselaar of verhakselaar op benzine?

Tussen een elektrische verhakselaar en een verhakselaar op benzine zijn wat verschillen. De grootste verschillen worden onderstaand toegelicht.

De meeste mensen met een particulierentuin kopen een elektrische verhakselaar. Een elektrische verhakselaar heeft voldoende vermogen om (dunne) takken, blad en andere plantenresten te versnipperen. De meeste machines beschikken over een lang snoer, waardoor deze prima aan te sluiten zijn op een stopcontact. Mocht het snoer te kort zijn dan kun je nog altijd een verlengsnoer gebruiken.

Een voordeel van een elektrische verhakselaar is dat deze geen uitlaatgassen uitstoot. Bij een verhakselaar op benzine is dit wel het geval. Bovendien maakt een elektrische verhakselaar vaak minder geluid.

Heb je een grote tuin of wil je op meerdere locaties (dikke) takken gaan versnipperen dan is een verhakselaar op benzine aan te raden. Een verhakselaar op benzine heeft vaak meer vermogen en is niet afhankelijk van stroom.

Beste elektrisch verhakselaar

Onderstaand worden de beste elektrische verhakselaar beschreven op basis van reviews op Bol.com. Via Bol.com worden veel verhakselaar verkocht vanwege de snelle levering en gratis verzendkosten.

Versnipperaars die veel worden verkocht zijn:

  • Einhell GH-KS 2440 Elektrische Hakselaar
  • Bosch AXT 25 TC Hakselaar
  • Powerplus POWXG6461

Einhell GH-KS 2440 Elektrische Hakselaar

De Einhell GH-KS 2440 heeft een krachtige 2400 watt motor en is geschikt voor het versnipperen van tuinafval zoals gras, snoeisel van hagen en bomen. De maximale takdikte die deze machine aan kan is ongeveer 40mm.

De machine beschikt over een opvangzak, waarmee je het gehakselde materiaal makkelijk kunt verplaatsen naar de composthoop of container.

Gebruikers van deze machine geven aan dat het de versnipperaar een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft. De machine is makkelijk in gebruik, veilig en duurzaam.

Bosch AXT 25 TC Hakselaar

De Bosch AXT 25 TC hakselaar heeft een motorcapaciteit van 2500 watt. De hakselaar maakt weinig geluid en is prima geschikt voor allerlei soorten tuinafval. De maximale takdikte die deze machine aan kan is ongeveer 45mm. Een voordeel van deze machine ten opzichte van veel andere machines is dat deze machine weinig opbergruimte nodig heeft. Dankzij de afneembare trechter is deze machine slechts 67cm hoog.

De machine beschikt ook over een ‘Turbine-cut-systeem’. Dat wil zeggen dat deze hakselaar een extreem snelle materiaal doorvoer heeft. Hiernaast beschikt deze machine over een zeer sterke treksterkte, waardoor je het tuinafval zonder al te veel moeite in de machine kunt aanbrengen.

Bij het kopen van deze machine krijg je een aanduwstok meegeleverd wat zorgt voor het veilig aanvoeren van materialen. Bovendien krijg je twee jaar garantie op de Bosch AXT 25 TC Hakselaar. De machine wordt gemonteerd geleverd, waardoor je niks meer in elkaar hoeft te zetten. Je kunt dus meteen aan de slag!

Gebruikers geven aan dat de machine misschien wel wat duurder is door de ‘turbine cut’ maar dat dit zeker de moeite waard is voor het versnipperen van fijner materiaal. Doordat de machine het materiaal zelf naar binnentrekt, kun je in een flink tempo doorwerken! Ideaal dus als je veel afval moet opruimen.

Onderstaande video laat de werking van de Bosch AXT 25 TC Hakselaar zien.

Powerplus POWXG6461

De Powerplus POWxG6461 hakselaar heeft een motorcapaciteit van 2800 watt. Takken met een doorsnede van 45 centimeter hakselt deze hakselaar moeiteloos. Deze hakselaar staat bekend als een hakselaar die weinig geluid maakt.

Het voordeel van deze hakselaar is dat het over een overbelastingsbeveiliging beschikt. Hierdoor loopt de machine niet snel kapot als deze flink belast wordt. Om veilig met deze machine te kunnen werken wordt er net als bij de Bosch AXT 25 TC Hakselaar een aanduwstok meegeleverd.

In vergelijking met veel andere hakselaren zit op deze machine maarliefst 3 jaar garantie.

Gebruikers prijzen deze machine aan om de krachtige werking met weinig lawaai. Voor particulier gebruik is deze machine perfect!

Zit de ideale hakselaar er niet tussen? Bekijk eens de top 10 hakselaren op Bol.com.

Thijs
 

Hoi, ik ben Thijs en heb +10 jaar ervaring als hovenier. Met behulp van mijn tips probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

>