Vliegen lokken: Met lokstof vang je de vliegen vliegensvlug!

Heb jij ook last van vliegen? Dan is het tijd om hier iets tegen te doen. Een van de manieren om hier iets tegen te doen is vliegen lokken en ze vervolgens vangen. Hoe je dit het beste kunt doen, lees je in dit artikel.

Vliegen kunnen erg vervelend zijn als je op een warme dag bijvoorbeeld lekker buiten zit. Ze gaan steeds op je zitten en wanneer je buiten eet, komen ze ook nog eens op je eten zitten. Erg onhygiënisch omdat je niet weet waar de vliegen nog meer op hebben gezeten. Met behulp van lokstof kun je de vliegen lokken naar een vangzak of vangbeker. De vliegen zullen sneller op de lokstof af komen en jou minder snel lastig vallen.

Vliegen lokken

Waarom lokstof gebruiken?

Als je op internet de recensies leest over lokstof tegen vliegen, dan valt het op dat veel consumenten erg positief zijn over dit product. Het zorgt er namelijk voor dat veel vliegen naar de vliegenval worden gelokt en vervolgens worden gevangen.

Vliegenlokstof is eenvoudig in gebruik en kun je in de meeste gevallen aanmaken met water. Je kunt dit gieten in een insectenvanger. Een insectenvanger is een soort vangbeker waarin je de lokstof kunt aanbrengen. De vlieg zal zich aangetrokken voelen tot de lokstof en vliegt in de vangbeker. Als een vlieg eenmaal in de vangbeker zit, kan deze niet meer ontsnappen.

Een bijkomend voordeel is dat de vliegenlokstof een biologisch product is. Het product is dus niet giftig en niet schadelijk voor het milieu.

Manieren om vliegen te lokken

Vliegenlokstof is in verschillende manieren verkrijgbaar. Onderstaand worden een aantal goed werkende vliegenlokstoffen toegelicht.

BSI vliegenlokstof

De BSI vliegenlokstof bestaat uit poeder. Je giet ongeveer 1 meetdeling poeder in de vliegenval en doet hier vervolgens water bij. De BSI vliegenlokstof heeft een netto gewicht van 600 gram. Met deze hoeveelheid kun je de vliegenval ongeveer 10 keer vullen.

De BSI vliegenval is een product die je hier prima voor kunt gebruiken.

Als je de reviews leest op Bol.com over de lokstof dan zijn ze erg positief. Voor een goed resultaat, is het wel aan te raden om de vliegenval enkele keren in het jaar opnieuw te vullen met BSI vliegenlokstof. Dit heeft te maken door twee redenen. Je kunt vliegen beter lokken en het zorgt er voor dat de vliegen die langere tijd in de val zitten niet gaan stinken.

BSI Vliegenvangzak met lokstof

Een andere goedwerkende manier is om de BSI vliegenvangzak met lokstof te plaatsen. Met behulp van deze vangzak kun je vliegen weg lokken van je terras, stal of rondom je woning. Het is aan te raden om deze vangzak ongeveer 10 meter van je terras te plaatsen. Zo heb je geen last van de vliegen die door de vangzak met lokstof worden aangetrokken.

Een voordeel van deze vliegenvangzak is dat de vliegen in de zak worden verteerd. Dit vergroot de vangcapaciteit van de vangzak. Met slechts één vangzak kun je ongeveer 40.000 vliegen vangen.

Voor het gebruik van deze vangzak hoef je alleen maar water toe te voegen aan de vangzak. Vervolgens hang je de zak op en kun je van je tuin genieten zonder al te veel last te hebben van vliegen.

De vliegenvangzak van BSI is voor eenmalig gebruik!

Meer weten over de bovengenoemde manieren om vliegen te lokken? Onderstaande video geeft jouw meer informatie over de verschillende producten.

Alternatieven voor lokstof

Wil je graag van de overlast van vliegen afkomen? Onderstaand worden een aantal alternatieven voor de lokstof toegelicht.

Plakstrip

Een manier om van vliegen af te komen, is door een plakstrip op te hangen. Een plakstrip kun je binnen gebruiken, maar ook onder je overkapping. Een plakstrip zorgt er voor dat vliegen aan de strip blijven kleven. Hierdoor kunnen ze niet meer wegvliegen en zullen ze uiteindelijk sterven.

Een prima oplossing die goed werkt. Eén nadeel, een plakstrip met vliegen ziet er niet altijd even smakelijk uit. Het regelmatig vervangen van de plakstrip is zeker aan te raden.

(Elektrische) vliegenmepper

Is de overlast van vliegen niet zo groot? Dan kun je ze prima vangen met een (elektrische) vliegenmepper. Door een stroomschokje van de elektrische vliegenmepper, leggen de vliegen het loodje.

Wanneer je last hebt van veel vliegen, is het gebruik van een (elektrische) vliegenmepper een intensieve bezigheid. Het is dan aan te raden om voor een ander alternatief te kiezen.

Vliegenlamp

Een ander veel voorkomende manier om vliegen te vangen, is het ophangen of plaatsen van een vliegenlamp. De vliegen worden gelokt door UV-straling en krijgen een elektrisch schokje als ze tegen de lamp vliegen. Dit zorgt er voor dat de vlieg wordt gedood. In het artikel ‘Beste insectenlamp’ zochten wij voor je uit wat nu de beste insectenlampen zijn om vliegen en andere insecten te doden.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>