Vliegen verjagen buiten: Dit zijn de beste manieren!

Vliegen verjagen buitenHeb je last vliegen buiten in je tuin? In dit artikel vertel ik je hoe je het beste buiten vliegen kunt verjagen, zodat je zonder overlast kunt genieten van je eten of probleemloos buiten kunt relaxen. In de zomermaanden hebben veel mensen last van vliegen in de tuin. Ze gaan zitten op je eten, zoemen irritant langs je hoofd en zijn ook nog eens erg onhygiënisch.

Na het lezen van dit artikel weet je welke manieren je het beste kunt toepassen om buiten vliegen te verjagen of te bestrijden. De beste manier is afhankelijk in welke situatie jij het meeste overlast ervaart en of je de vliegen wilt doden of alleen verjagen.

Waarom buiten vliegen verjagen?

Vliegen kunnen buiten in je tuin voor veel overlast zorgen. Vooral wanneer er veel vliegen in je tuin aanwezig zijn. Er zijn verschillende redenen waarom de meeste mensen de vliegen willen verjagen. Onderstaand licht ik de meest voorkomende redenen aan je toe.

Hygiëne

Eén van de meest genoemde oorzaken om vliegen te verjagen, is om dat vliegen niet hygiënisch zijn. Wanneer je buiten gaat eten, dan zijn vliegen er als de kippen bij. Het is maar goed dat je vaak niet weet wat de vliegen achterlaten op je eten. Zo zijn vliegen vaak te vinden bij dode dieren, hondenpoep en bij de GFT-bak. Als de vliegen vervolgens op je eten terecht komen, is dit niet echt smakelijk.

Vliegen zijn irritant

Naast dat vliegen niet hygiënisch zijn, kunnen ze ook nog eens vervelend zijn. Ze gaan vaak op je lichaam zitten of blijven rondom je hoofd zoemen. Het is heel begrijpelijk als je de vliegen hierdoor zo snel mogelijk wilt verjagen.

Ze poepen alles onder

Heb je last van veel vliegen, dan is de kans groot dat ze veel uitwerpselen achterlaten. De uitwerpselen zijn misschien klein, maar als veel vliegen poepen dan zullen deze zeker zichtbaar zijn.

Is het bestrijden van vliegen noodzakelijk?

Het bestrijden van vliegen is over het algemeen niet echt noodzakelijk, maar wordt wel gedaan wanneer je hier veel overlast van ervaart. Zo kun je er voor kiezen om alleen de vliegen te bestrijden als je buiten zit of aan het eten bent. Het bestrijden van vliegen wordt gedaan in zomermaanden wanneer de overlast het grootst is.

Beste manieren om vliegen buiten te verjagen

Er zijn verschillende manieren die je kunt toepassen om buiten vliegen te verjagen. Onderstaand lichten we de beste manieren aan je toe.

Zorg voor een goede hygiëne

Wanneer je vliegen wilt gaan bestrijden, dan is het belangrijk dat je zorgt voor een goede hygiëne. Je kunt hier voor zorgen door de boel in je tuin goed schoon te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je GFT-container niet stinkt. In het artikel ‘stinkende container voorkomen’ vertel ik je wat je hier tegen kunt doen.

Verder is het belangrijk dat je etensresten op ruimt en niet buiten laat staan. Het is ook aan te raden om uitwerpselen van dieren in je omgeving te voorkomen of zo snel mogelijk op te ruimen.

Vliegenverjager

Een vliegenverjager is een klein appraatje wat je op tafel kunt plaatsen. Door dit apparaatje aan te zetten gaat er een propeller draaien. Vliegen blijven hierdoor uit de buurt. Goed om te weten is de vliegenverjager niet gevaarlijk voor mensen is!

Een vliegenverjager is een goedkoop product om aan te schaffen. Het is handig in gebruik en veel mensen hebben er positieve ervaringen mee. Een vliegenverjager wordt ook wel eens in de horeca gebruikt en werkt ook goed tegen wespen.

Het product werkt op batterijen dus je bent niet afhankelijk van elektriciteit!

In de onderstaande video wordt een weergegeven hoe een vliegenverjager werkt.

Vliegen verjagen buiten

Bestel direct!

Insectenlamp

Een andere methode om vliegen te verjagen is het plaatsen van een insectenlamp. Een insectenlamp geeft een licht waar vliegen naar toe vliegen. In plaats van dat de vliegen jou lastig vallen, vliegen de vliegen richting het licht. Eenmaal in de lamp blijven ze plakken in een kleefstrip of worden ze gedood door een elektrisch schokje.

Een insectenlamp voor vliegen kun je ophangen tegen een muur of wand, op hangen aan het plafond of plaatsen op een tafel. Het voordeel van een insectenlamp is dat deze naast vliegen ook muggen zal lokken. Hierdoor loop je dus een stuk minder kans om geprikt te worden door muggen.

Insectenlampen werken op batterij of elektriciteit. Voor je een insectenlamp gaat aanschaffen, is het goed om te bedenken welke insectenlamp het meest handigst voor je is. Het voordeel van een insectenlamp op batterijen is dat je deze bijvoorbeeld ook mee op vakantie kunt nemen.

Vliegen verjagen buiten

Bekijk hier het voordelige aanbod insectenlampen!

Plaatsen van een vliegenval

Een methode die ook wel eens wordt gebruikt om vliegen te verjagen is het plaatsen van een vliegenval. Een vliegenval kun je vullen met lokstof waarna de vliegen naar de val gelokt worden. De vliegen raken gevangen in de val en zullen vervolgens sterven.

Om buiten minder last te hebben van vliegen, kun je de lokstof enkele meters van de plek plaatsen waar je het meest overlast ervaart. Vliegen worden gelokt door de val en zijn jou niet meer tot last.

Voor een goede werking is het aan te raden om de lokstof na enkele weken te vervangen.

Vliegenval

Bestel direct!

Overlast van vliegen tijdens het eten

Heb je voornamelijk last van vliegen wanneer je buiten aan het eten bent? In dit geval raad ik je aan om een vliegenverjager aan te schaffen. Een vliegenverjager kun je op tafel plaatsen, waardoor vliegen niet op je eten komen zitten. Heb je een grote tafel of wil je ook nog het barbecue vlees beschermen tegen vliegen? In dit geval kun je meerdere vliegenverjagers aanschaffen.

Zelf heb ik deze vliegenverjager aangeschaft, waarmee ik tijdens het buiten eten goede ervaringen heb!

Wanneer is de overlast van vliegen het grootst?

De overlast van vliegen is het grootst in de zomermaanden tijdens warm weer. De vliegen komen af op de stinkende kliko, kadavers en uitwerpselen van dieren. Tijdens het warme weer leggen ze veel eitjes waardoor de vliegen snel ontwikkelen. Binnen korte tijd kun je hierdoor last hebben van een vliegenplaag.

Veel mensen die wonen in het landelijke gebied ervaren meer last van vliegen dan mensen die in woonwijken wonen. Rondom boerderijen is voor vliegen de ideale plek om te leven en zich voort te planten.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>