Waterdichte opbergbox voor tuinkussens: Deze zijn geschikt!

Waterdichte opbergbox tuinkussensBen je op zoek naar een manier om tuinkussens op te bergen? Eén van de mogelijkheden is om een waterdichte opbergbox voor tuinkussens aan te schaffen. Dit zorgt er voor dat je tuinkussen na gebruik en in de winter op een veilige en droge plaats worden opgeborgen, zodat ze niet nat worden en gaan schimmelen.

Veel opbergboxen voor tuinkussens zijn onvoldoende waterdicht. Door kleine openingen blijkt dat er tijdens (hevige) regenbuien toch water de opbergbox in kan komen. Het gevolg is dat de tuinkussens nat worden, waardoor ze kunnen gaan schimmelen.

In dit artikel licht ik je toe welke waterdichte opbergboxen voor tuinkussens geschikt zijn. Deze opbergboxen worden door gebruikers hoog aanschreven in kwaliteit!

Waarom een waterdichte opbergbox?

Na het gebruik van tuinstoelen of een loungeset is het verstandig om de tuinkussens op te bergen. Het voorkomt dat de tuinkussens nat regenen, vies worden of dat er buurtkatten op de tuinkussens gaan liggen.

Het opbergen van tuinkussens kan op verschillende manieren. Misschien heb je in huis nog een plek waar je de tuinkussens neer kunt leggen. Zorg wel voor een plek waar ze niet snel in de weg liggen.

Om je tuinkussens op te bergen, is het verstandig om een opberghoes, opbergtas of een opbergbox te gebruiken. Wanneer je buiten de tuinkussens opbergt, is het slim om voor een waterdichte opbergbox te kiezen. Op deze manier weet je zeker dat de tuinkussens niet nat worden.

Het is erg vervelend als je de tuinkussens wilt gebruiken en je er achter komt dat de tuinkussens nat zijn geregend of zelfs door het vocht zijn beschimmeld.  

Welke waterdichte opbergbox kopen?

Welke waterdichte opbergbox kun je het beste kopen? Onderstaand heb ik enkele opbergboxen voor je geselecteerd die mogelijk geschikt zijn. Deze opbergboxen zijn door gebruikers op internet hoog beoordeeld in kwaliteit.

Opbergbox kussenbox tuinkist 320 liter

Een goede opbergbox voor tuinkussens is deze opbergbox van het merk Cargo. De afmetingen van dit product bedragen 125 x 45 x 60 centimeter en is geschikt voor vele tuinkussens. De opbergbox is waterdicht en beschermt hierdoor de kussens tegen regen en vuil. De capaciteit van de opbergbox bedraagt 320 liter.

De opbergbox kenmerkt zich aan een modern design. Vanwege zijn uitstraling past de opbergbox in veel tuinen. Verder is de box handig verplaatsbaar vanwege zijn lichte gewicht. Aan beide zijde is de box voorzien van handgrepen waardoor je deze makkelijk op kunt tillen. Met de meegeleverde hangslot is het mogelijk om de opbergbox te openen en te sluiten.

Keter Rockwood opbergbox 570 liter

Een opbergbox voor tuinkussens die vaak wordt verkocht is deze Keter Rockwood opbergbox met een inhoud van 570 liter. De afmetingen van de box bedragen 155 x 72,4 x 64,4 centimeter. De opbergbox heeft een strakke look en is gemaakt van weersbestendig kunststof. Dankzij deze opbergbox houdt je de tuinkussens en/of andere spullen droog en voorkom je dat ze gaan schimmelen.

De opbergbox is ook te gebruiken als een zitplaats. Op de deksel van de box kunnen 2 volwassen personen plaatsnamen (draagkracht 350 kg) waardoor deze opbergbox multifunctioneel is. Verder is het goed om te weten dat de opbergbox Uv-bestendig is. Hierdoor verkleurt de box niet als deze in de volle zon staat.

Goed om te weten is dat je op dit product van Keter 2 jaar garantie krijgt. Mocht er iets naar wens zijn of mocht je problemen ondervinden dan kun je contact opnemen met de verkoper.

Keter Ontario opbergbox 870 liter

Wanneer de bovenstaande opbergbox van 570 liter te klein is, dan is waarschijnlijk deze Keter Ontario opbergbox van 870 liter wel geschikt. De afmetingen van deze opbergbox bedragen 147 x 83 x 86 centimeter.

De opbergbox is gemaakt van kunststof en beschikt over een houtlook. Hierdoor heeft de opbergbox een mooie uitstraling. Het voordeel van kunststof in vergelijking met hout is dat je er nauwelijks onderhoud aan hebt . De opbergbox van kunststof is volledig weersbestendig.

De deksel van deze box is voorzien van gasveren waardoor de box eenvoudig opent en sluit. De opbergbox kan ook als zitplaats worden gebruikt voor twee volwassenen. Hiermee bespaar je ruimte in de tuin!

Net als bij de Keter Rockwood opbergbox, krijg je je bij de Keter Ontario opbergbox ook 2 jaar garantie.

Wat is een goed merk opbergbox voor tuinkussens?

Wellicht vraag je jezelf wat een goed merk is voor opbergboxen? Op de markt zijn er diverse opbergboxen te kopen. Als je alle beoordelingen op internet van de opbergboxen door neemt, dan is er één merk die er telkens met kop en schouders bovenuit steekt. Dit is het merk Keter.

Keter

Keter is een merk wat zich richt op diverse producten die bedoeld zijn voor het opbergen van materialen. Hierbij kun je denken aan het opbergen van diverse spullen binnenshuis maar ook het opbergen van gereedschap. Het merk Keter heeft ook enkele opbergboxen ontwikkeld voor het opbergen van tuinkussens. Door het grootte assortiment van Keter vind je de opbergbox die qua formaat het beste past bij je tuiskussens.

Keter is een merk wat bestaat uit producten die 100% recyclebaar zijn. Hiermee streeft Keter naar een duurzaam leven. Hiernaast worden de producten zo ontwikkeld dat ze jarenlang mee kunnen.

Bekijk alle Keter opbergboxen!

Aandachtspunten bij aanschaf opbergbox

Wanneer je een opbergbox voor tuinkussens gaat aanschaffen, zijn er enkele aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden. De belangrijkste aandachtspunten heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet.

Afmetingen

De afmetingen van de opbergbox die je nodig hebt, zijn afhankelijk van het type tuinkussen wat je hebt. Heb je kleine dunne kussens dan heb je geen grote opbergbox nodig. Heb je dikke tuinkussens of veel tuinkussens dan heb je al snel een wat groter formaat opbergbox nodig.

Wanneer je op zoek gaat naar een opbergbox dan wordt vaak gesproken over het aantal liters wat de opbergbox heeft. Mijn advies is om vooral naar de afmetingen te kijken. Heb je een loungebank dan heb je vaak grote kussens waar je ook een grotere opbergbox voor nodig hebt.

Ga je een opbergbox aanschaffen, maak dan eerst een inschatting hoe groot de opbergbox moet zijn. Het zou jammer zijn als achteraf blijkt dat niet alle tuinkussens er in passen of dat de opbergbox net niet dicht kan en hierdoor niet waterdicht is.

Kleur

Opbergboxen heb je in verschillende kleuren. De meest voorkomende kleuren voor een opbergbox zijn zwart of antraciet. Door deze neutrale kleur past deze kleur in de meeste tuinen.

Materiaal

Het materiaal van de opbergbox is ook iets waar je over na kunt denken. De meeste opbergboxen zijn gemaakt van hout of van kunststof. Het voordeel van hout is dat het een natuurlijke uitstraling heeft.

Een opbergbox van kunststof wordt het meest verkocht. Het voordeel van kunststof is dat het goedkoper is dan hout. Hiernaast is kunststof licht van gewicht waardoor de opbergbox makkelijker hanteerbaar is.

Uv-bestendig

Wanneer je een opbergbox van kunststof gaat aanschaffen, is het verstandig om er op te letten of de box Uv-bestendig is. Helaas zijn niet alle opbergboxen Uv-bestendig waardoor de kans op verkleuring aanwezig is. De opbergbox verliest hiermee zijn uitstraling en kwaliteit. Mijn advies is daarom om altijd een opbergbox te kopen die Uv-bestendig is.

Te gebruiken als zitplek

Wil je de opbergbox als zitplek gebruiken? Ga dan op zoek naar een opbergbox waarbij het mogelijk is om op te zitten. Verstandig is om hierbij op het draaggewicht te letten.

Ervaringen gebruikers

Heb je een opbergbox op het oog? Vóór je de opbergbox gaat aanschaffen, is het slim om op internet eerst de beoordelingen van gebruikers te lezen. Tussen de opbergboxen zitten namelijk best wat kwaliteitsverschillen. Tuinkussens van voornamelijk het merk Keter krijgen een hoge beoordeling.

Enkele opbergboxen van een wat minder bekend merk worden zo nu en dan wat lager beoordeeld. Ze zijn niet stevig, verkleuren door de zon of blijken niet volledig waterdicht te zijn, terwijl dit wel in de productinformatie staat.

Een platform waar je de verschillen in kwaliteit kunt vergelijken is bol.com. Veel gebruikers delen na de aanschaf hun ervaringen met de opbergbox.

De prijs van een opbergbox

De kosten voor een opbergbox voor tuinkussens lopen uiteen tussen de 30 en 250 euro. De prijs voor een opbergbox is afhankelijk van de kwaliteit, materiaal en afmetingen. Het is misschien aantrekkelijk om een laag geprijsde box aan te schaffen. Echter is de kwaliteit vaak wat minder en heeft deze een kortere levensduur.

Verwacht je vaak en jarenlang gebruik te gaan maken van de opbergbox, bespaar dan zeker niet op de kwaliteit!

Waar te koop?

In diverse winkels en webshops is een opbergbox te koop. Bij de onderstaande (web)winkels worden regelmatig opbergboxen verkocht.

Bol.com

Vrijwel de meeste opbergboxen worden verkocht bij bol.com. Dit komt omdat het assortiment aan opbergboxen erg groot is. Veel tuinmeubelzaken verkopen hier online hun opbergbox. Een voordeel van bol.com is dat je door het grote aanbod de opbergboxen eenvoudig in prijs en kwaliteit met elkaar kunt vergelijken.

Wanneer je een opbergbox bestelt bij bol.com, wordt deze gratis bij je thuis bezorgd. Handig, want zo hoef je zelf geen grote doos te vervoeren!

Bekijk de +200 opbergboxen!

Kwantum

In het assortiment van Kwantum vind je ook enkele opbergboxen voor tuinkussens. Het aanbod is weliswaar niet zo groot als bij bol.com, maar er zitten zeker goede kwaliteit opbergboxen in het assortiment.

Gamma

In deze bouwmarkt kun je ook op zoek naar een opbergbox. Je vindt hier diverse tuinkussenboxen van het merk Keter. Het assortiment in deze meeste winkels is beperkt. Online is het aanbod bij Gamma meestal wat groter.

Action

Action heeft een assortiment wat telkens varieert. Zo nu en dan zitten er bij Action opbergboxen voor tuinkussens in het assortiment. Eenmaal in het assortiment dan zijn ze vaak snel uitverkocht. De tuinkussenboxen die worden verkocht bij Action zijn meestal van een wat kleiner formaat.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>