Wespen lokken: Met deze lokstof heb je geen last meer van wespen

Zit je op een heerlijke zomerdag lekker buiten, dan kunnen wespen je plezier flink verpesten. Wanneer je met drinken of eten buiten zit, dan weten de wespen dit al snel te vinden. Een oplossing is om wespen te lokken naar een andere plek waar ze je niet meer lastig vallen.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een speciale wespenlokstof en vangbeker. De wespen worden gelokt door de lokstof en zullen vervolgens sterven in de vangbeker. In dit artikel lichten we je deze succesvolle methode toe.

Wespen lokken

Wespenoverlast

In de zomer en herfst kunnen wespen voor veel overlast zorgen.  Buiten zitten en gezellig een hapje eten of drinken wordt door wespen vaak minder prettig.  Voornamelijk later in de zomer en in de herfst, want dan worden de wespen een stuk agressiever. De kans op een wespenstek wordt dan een stuk groter.

Wanneer wespen jou komen vervelen, probeer dan zelf zo rustig mogelijk te blijven. Een elektrische vliegenmepper komt dan goed van pas. Wat je niet moet doen is met je armen gaan zwaaien. De wespen kunnen zich dan bedreigd voelen en in de aanval gaan.

Wespen & zoetigheid

Het zal je vast wel opgemerkt zijn dat wespen graag op zoetigheid afkomen. Zet maar eens op een warme zomerdag een glas limonade op tafel. De wespen weten dit al snel te vinden en zullen in de omgeving van het glas rond blijven vliegen. Het is belangrijk om alert te blijven dat de wespen niet in je glas met limonade terecht komen.

Je zult vast niet de eerst zijn die een slok drinken neemt en vervolgens een wesp in zijn mond heeft. Wanneer een wesp in je mond steekt, kan dit voor een gevaarlijke situatie zorgen. Geef kleine kinderen daarom een drinkbeker, waar wespen niet in kunnen komen.

Gelukkig is er een goede manier overlast van wespen te verminderen. Dit kunt u doen door wespen te lokken met wespenlokstof.

Wespen lokken met wespenlokstof

Wespenlokstof is speciaal ontwikkeld om wespen te lokken naar een andere plaats, bijvoorbeeld een vangbeker. Hierdoor zullen de wespen jou niet meer lastig vallen. De lokstof bevat een natuurlijke stof die wespen verzwakt en binnen enkele minuten uitschakelt. Om een goede werking van deze lokstof te garanderen, kun je deze het beste regelmatig vervangen.

Een prima werkende wespenlokstof is de wespenlokstof van Biogroei. Biogroei is een leverancier in biologische bestrijdingsproducten. De producten die bij Biogroei worden verkocht zijn zonder gif. Zo ook de wespenlokstof, welke wordt geleverd in 3 zakjes van 28 gram. Eén zakje wespenlokstof werkt ongeveer 3 weken en bevat 9 gram. Dit is voldoende om toe te passen in een wespenvangbeker.

Om de lokstof te kunnen gebruiken moet deze geplaatst worden in een vangbeker en opgelost worden met water. De lokstof is hierna direct werkzaam!

Het advies is om de wespenlokstof toe te passen vanaf mei t/m eind oktober. Dit betreft een periode van ongeveer 22 weken. Wil je voor het hele wespenseizoen voor één vangbeker wespenlokstof bestellen dan heb je ongeveer 9 zakjes nodig.

Bestel hier wespenlokstof bij Biogroei

Vangbeker bestellen

Om wespen te kunnen lokken heb je naast wespenlokstof ook een vangbeker nodig. Er zijn verschillende soorten wespenvangbekers. De meest handige wespenvangbeker is een beker die je kunt ophangen, maar ook als tafelmodel kunt gebruiken. Zo kun je vangbeker op verschillende manieren gebruiken en bekijken wat voor jou de meest handige manier is.

Een wespenval is een soort bekerhouder met een opening aan de onderzijde. Wespen kunnen makkelijk in de val vliegen. Als ze eenmaal in de wespenval zitten dan kunnen ze de wespenval niet meer verlaten. Dat is meer goed ook! Vaak zijn wespen dan vrij agressief, omdat ze niet meer uit de val kunnen komen. De agressiviteit van de wespen is gelukkig maar van korte duur. Door de wespenlokstof leggen de wespen binnen enkele minuten het loodje.

Zit de wespenval vol? Deze kun je dan eenvoudig leegmaken. Om wespenval weer opnieuw te gebruiken, kun je deze vullen met wespenlokstof. Een wespenval is goedkoop in aanschaf. Bij Biogroei kun je deze naast de wespenlokstof kopen voor ongeveer 8,75 euro.

Voor een grotere tuin is het advies om meerdere wespenvallen aan te schaffen. Zo heb je geen last meer van wespen bij je terras, zwembad, vuilnisbak of andere plekken in jouw tuin.

De wespenval wordt geleverd inclusief 1 zakje wespenlokstof. Binnen 1 tot 4 werkdagen heb je jouw bestelling thuis ontvangen.

Bestel hier een wespenval

Waar kun je een wespenvangbeker plaatsen of ophangen?

Een wespenval kun je op meerdere plekken in jouw tuin plaatsen. Het advies is om een wespenvanger te plaatsen op een logische plaats waar veel wespen komen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Dicht bij je terras
  • In de omgeving van een zwembad
  • In de buurt van een vuilnisbak
  • Rondom fruitbomen

In een tuin met spelende kinderen en fruitbomen kunnen wespen voor vervelende situaties zorgen. Om je fruit te beschermen tegen wespen zijn er ook speciale beschermhoezen die je om het fruit kunt hangen. Op deze manier valt het fruit niet op de grond en kunnen wespen er niet bij komen.

Wat te doen bij een wespennest?

Wanneer er veel wespen in jouw tuin zitten, is het mogelijk dat er een wespennest in de buurt zit. Is het wespennest niet al te groot of te moeilijk om te behandelen, dan kun je dit zelf doen met behulp van een wespenspray inclusief spuitlans. Deze spuitlans wordt met de wespenspray geleverd. De spuitlans kun je in het nest steken en vervolgens enkele seconden sprayen.

Een goedwerkende wespenspray is ‘Luxan Wespenspray’. Voor het beste resultaat kun je dit het beste ’s avonds doen, omdat de wespen dan in het nest zitten.

Verwacht je dat je het wespennest zelf niet kunt verwijderen, schakel dan professionele hulp in van een ongediertebestrijder.

Naast wespen is de overlast van vliegen een groot probleem. Vliegen kun je zelf ook bestrijden door ze te lokken met vliegenlokstof. In het artikel over vliegen lokken, lees je hier meer over.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>