Wespenvanger of wespenval vullen: Waarmee kun je dit het beste doen?

Wespenvanger vullenHet vullen van een wespenvanger of wespenval met de juiste vloeistof is belangrijk om de wespen in de wespenval te lokken. Het vullen van een wespenvanger wordt gedaan met verschillende vloeistoffen waaronder een speciale lokstof voor wespen, ranja, cola of Ice tea. Maar wat heeft nu eigenlijk het beste effect?

Niet alleen de vloeistof is belangrijk. Voor een optimaal effect is het noodzakelijk om je wespenvanger met enige regelmaat te ledigen en te vullen met een nieuwe vloeistof. Hoe vaak dit ongeveer moet lees je ook in dit artikel.

Na het lezen van dit artikel weet jij hoe je het beste een wespenvanger kunt vullen en met welk middel dit je het beste kunt doen. Ik wens je alvast veel succes met het lokken van wespen!

Waarom een wespenval?

Heb je in het voorjaar of zomer last van wespen op je terras? Een goede manier om de overlast hiervan te verminderen is het plaatsen of ophangen van een wespenval in je tuin. Een wespenval of wespenvanger vul je met een lokstof dat wespen aantrekt.

Wespen vliegen hierdoor in de val waarna ze niet meer uit de val kunnen komen. Uiteindelijk zullen de wespen het loodje leggen en jou niet meer tot last zijn.

Het beste plaats je de wespenval enkele meters van je terras. Hierdoor zullen ze voornamelijk rondom de wespenval aanwezig zijn en minder vaak rondom het terras.

Wanneer je een grote tuin hebt met meerder terrassen of een zwembad dan kan het verstandig zijn om meerdere wespenvallen te plaatsen in de buurt van plekken waar je de wespen niet wilt hebben. Door het plaatsen van meerdere wespenvallen heb je minder last van wespen.

Waarmee wespenval of wespenvanger vullen?

Er zijn verschillende manieren waarmee je een wespenval of wespenvanger kunt vullen. De een kiest voor ranja of cola, de ander voor een speciale wespenlokstof. Ranja of frisdrank werkt prima maar hiermee bereik je niet altijd het maximale effect. Speciale wespenlokstof heeft net wat meer aantrekkingskracht op wespen waardoor je hier meer wespen mee gaat vangen.

Wespenlokstof heb je in verschillende varianten. Zo heb je wespenlokstof in vloeibare vorm wat je moet mengen met water. De ander variant is een wespenlokstof in poedervorm. Ook deze lokstof moet je oplossen met water.

Een wespenlokstof wat goed werkt is de wespenlokstof van Biogroei. De wespenlokstof wordt geleverd in kleine zakjes met poeder. Een zakje wespenlokstof los je op in het water waardoor de lokstof wespen aan gaat trekken.

Bestel direct lokstof!

Inhoud wespenval vernieuwen

Om de wespenvanger optimaal te laten functioneren is het van belang dat je met enige regelmaat de lokstof vervangt. Dit kun je doen door de wespenvanger te ledigen en deze weer te vullen met een nieuwe lokstof. De beste frequentie om dit te doen is gemiddeld om de 3 weken.

Door het bovenstaande uit te voeren, zorg je er voor dat er in de wespenvanger voldoende ruimte is om nieuwe wespen te vangen. Door de lokstof te verversen zorg je er voor de wespen beter worden aangetrokken door de lokstof!

Wanneer wespenval vullen?

De grootste overlast van wespen is meestal in de maanden juli en augustus. Je kunt er daarom voor kiezen om een wespenvanger te plaatsen in de twee maanden waarin de overlast het grootst is. Over het algemeen kunnen wespen in je tuin voorkomen in de periode mei t/m oktober. Er zijn daarom ook gebruikers die een wespenvanger in de periode mei t/m oktober in hun tuin plaatsen.

Beste wespenval

De kwaliteit van de wespenvanger is belangrijk om succesvol wespen te vangen. We horen regelmatig van mensen dat ze met hun wespenvanger niet het gewenste effect bereiken. Wespen komen bijvoorbeeld nog uit de wespenvanger gevlogen waardoor ze vrij agressief kunnen zijn.

Wij schreven eerder een artikel over de ‘beste wespenval’. Hierin lichten we enkele wespenvallen aan je toe die hoog in kwaliteit zijn beoordeeld door gebruikers. Gebruikers geven hierbij aan dat de wespen niet meer uit de val kunnen ontsnappen.

Ben je nog op zoek naar een wespenval? Wij raden je de wespenval van Biogroei aan. Deze wespenval kun je als tafelmodel gebruiken of als een hangend model. Bestel je deze wespenval dan wordt deze geleverd inclusief lokstof.

Een ander voordeel van deze wespenval is de voordelige prijs.

Bestel direct!

Last van een wespennest of wespenplaag

Heb je in je tuin een wespennest dan ga je dit probleem niet verhelpen met een wespenval en lokstof. Het plaatsen van een wespenval draagt hier wel aan bij maar het is niet voldoende om het volledige nest aan te pakken. Om de overlast van wespen te verminderen is het noodzaak om je te richten op de wespennest. Dit kan op een aantal manieren.

Wespenspray

Heb je een kleine wespennest dan kun je zelf het heft in handen nemen om de wespen in het nest te bestrijden. Het gebruik van wespenpoeder is inmiddels verboden waardoor je op zoek moet naar een andere manier om de wespen aan te pakken. Een goede manier hiervoor is het gebruik van wespenspray. In het artikel ‘beste wespenspray’ lichten we je toe wat de beste spray is tegen wespen.

Met een wespenspray spuit je een vloeistof in het wespennest. Doe dit bij voorkeur met de bijgeleverde lans en doe dit in de avonduren wanneer de wespen in het nest zitten.

Na enkele dagen merk je dat de wespen door het vloeistof het loodje leggen waardoor het nest vanzelf verdwijnt.

Ga je zelf aan de slag met het bestrijden van wespen zorgt er voor dat je dan niet gestoken kunt worden. Draag een lange broek en trui zodat wespen niet in de openingen onder je kleding kunnen vliegen.

Durf je het bestrijden van wespen zelf niet aan of is het wespennest te groot. Raadpleeg dan een bestrijder.

Inhuren bestrijder

Wanneer je een wespennest hebt, kan het inhuren van een bestrijder een goede manier zijn om het probleem af raken. Een bestrijder is gespecialiseerd in het bestrijden van wespen en beschikt over de juiste middelen om wespennesten (ook op lastige plekken) te bestrijden.

Meestal ben je vrij snel van het probleem af als de bestrijder bij je is langs geweest.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>